AYDEMİR KURTKÖŞE YAZARLARI

GÜNDEM PERVANE GİBİ MAŞALLAH..

Gerçekten şaşırıyorum. Gündem o kadar hızlı değişiyor ki başım döndü resmen. Pandemi, aşılar taciz iddiaları, tam kapanma,AB ve ABD sözde yaptırım uygulama saçmalıkları,inadına sokak yasaklarını delen manyaklar,reisin ve Bahçelinin  HDP kapatılmalı diyen çözümleri, kadın cinayetleri,ekonominin felce uğraması, atama bekleyen insanlar,batık bitik hale gelen esnaflar vs,vs,vs,vs,

Ne oluyor yahu!.. Ne seneymiş arkadaş 2020 senesi. Resmen dünyayı delip geçti hala daha devam ediyor. Kısıtlamalar ev hapisleri sağlık için kendini yırtan sağlıkçılar,kapanan ve duran sosyal hayat..Ben 51 yaşındayım Hayatımda böylesine zorlu bir süreç yaşamadım.Ülke olarak çok ciddi bir sınav veriyoruz. Ne olacak inanın bende sabırla umutla bekliyorum aydınlık bir Türkiyeyi..

Anlamadığım bir şey var. Kapanın deniyor Ama kimse borçların nasıl ödeneceğini söylemiyor. Kapanın deniyor. Kapımızdan elektrikçi, doğalgazcı, maliye bankalar ev sahipleri ve ödemekle mecbur olduğumuz faturalar için ne yapacağımızı söyleyen yok. Resmen ekonomi ile sağlık arasında cenk ediyoruz vatandaşlar olarak.

İnsanın sosyal hayatı bittimi inanın kendi de bitme aşamasına geliyor. Gülüp eğlenmek stres atmak gezmek dolaşmak spor yapmak nasılda özlenen şeyler oldu dimi??

İşte biz buna tam makinalaşma diyoruz. Ruhsuzca oturup cebinde milyarlarında olsa bir şey yapamamak.

Soruyorum size hadi tonla paranız var. Yapın bir şeyler! yaaaa olmuyor dimi. Neymiş bu iş zengin fakir ayırt etmeden bizi kibarca eve kapata biliyormuş. Hemde gözükmeyen bir şey..

Vaka ve hasta sayısında artış var. Bunu da şuusuz dombeylere(CAMIŞ) borçluyuz Yani hiçbir önlem almadan eski hayatı yaşamak isteyenler..Ama olmuyor işte yetmezmiş gibi masum insanlarında canına kastetmek gibi dangalakça hareket edenler var aramızda..

Saçma sapan dizi manyaklığına da hapsetmişler bizi Elimiz mahkum ihanet sirretlik musibetlik entrikalı aldatmalı sapıklığa varan herşey etrafımızı maalesef sarmış durumda Allah sonumuzu hayır etsin. Yetmiyormuş gibi hayvanlara yapılan insafsızca gaddarca manyakça işkence eden şerefsizler var aramızda. Bir gazeteci olarak çok acil beklediğim ve  çıkmayı bekleyen bana göre 3 kanun var. Çıkması da çok acil olmalı. HAYVAN HAKLARI, KADINA ŞİDDET, VE İNTERNET YASASI..Acil ve öncelikli diyorum ben. Çünkü yeni düzenlemelerle çıkmasını acil beklediğim düzenlemeler bunlar.Beklemekle inanın  Bu 3’ ü memleketi mahvediyor gerçekten .tvleri izlediğinizde hep görmüyor muyuz sönen canları hayatları..

Çok şaşırdığım konulardan biri de milletin bilmem neresine koyacağız diyen bir tipin vergi borçlarının affedilmesi. Eğer bu doğruysa vallahi de billahi de hakkımı helal etmiyorum bilinsin istedim.

Kendi yerel dünyama ve şehrime bakacak olursak şu an kimse yatırım icraat ve yapılacak işleri yapmıyor Sebep te PANDEMİ gösteriliyor. Herkes aşı olalım da bitsin şu iş derdinde. Yapılacak işlerde de Pandemi hikayesi öne sürülüyor ama her şeyde inanın. İşçi çıkartılıyor Sebep Pandemi. Yatırım yapılmıyor veya asli işler için mazeret yine aynı Pandemi. Herkes ahkam kesiyor ama bu işin kesin ne zaman biteceğini ne bilen var nede söyleyen.

Muhalefetin derdi erken seçim. Peki hangi parayla olacak söyleyen yok.Marketler gıda ve tptancılar saat başı değil resmen saniye başı zam yapıyorlar. Sebep Pandemi..Cebinizdeki 50 tl ye inanın 3 parça malzeme alıyorsunuz Yahu kardeşim en basit örnek bir teneke yağ 70 tl olmuş Kimse yokmu bu soygunu durduracak..

Asgari ücret dur bakalım ne olacak. Hanımefendi diyorki o kesim azınlıkta ve refah içinde. Allah Allah memleketin yarısı hatta yarısından fazlası asgari ücretle geçinmeye çalışıyor ben öyle biliyorum yoksa yanılıyormuyum yahu…

Neyse inanın yazacağımız çok şey var ama daha fazla sizinde bildiğiniz konular yüzünden canınızı sıkmam istemem. Hakkımızda hayırlısı. Şarkıda dediği gibi BENİM HALA UMUDUM VAR…

AYDEMİR KURT

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
Pin Share

Comment here