YAŞAM

“ZEYBEK” LOGO DEĞİŞİMİNİN FARKINDA DEĞİLİM

AK Parti’li Afyonkarahisar Belediyesi çok tartışılacak bir skandala imza attı. Belediyeye bağlı Kent Konseyi’nin logosunda Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’de çekilen fotoğrafı çıkarılıp yerine yapımı yeni tamamlanan paşa camii resmi konuldu.

Sözcü’nün haberine göre, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık savaşının en önemli adımı olan Büyük Taarruz’u başlattığı Afyonkarahisar’da AKP’li belediye skandal bir karara imza attı. Belediyeye bağlı Kent Konseyi’nin logosunda kentin simgesi olarak kabul edilen, Atatürk’ün Kocatepe’de çekildiği fotoğraf kaldırıldı, yerine Paşa Cami’nin fotoğrafı yerleştirildi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Hüsnü Taşer, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e Kent Konseyi’nin logosunun neden değiştiğini sordu.

 “FARKINDA DEĞİLİM” DEDİ

Taşer, “Afyon’un simgesi olarak kabul edilen Kocatepe’de çekilen Atatürk silüeti Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi’nin logosundan çıkartılarak yerine Paşa Caminin konulmasının maksadı nedir? “Bunun amacı Atatürk ismini ve resmini silmek midir?” diye sordu.

AKP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, “Bu logo değişiminin farkında değilim. Arkadaşımızı çağırırız. Nedir ne değildir, bilgilendirme yaparız” dedi. Konuyla ilgili ulaştığımız Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan ise, logonun neden değiştirildiğine ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı. Yasan, “Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum. Yakın zamanda kamuoyuna geniş bir açıklama yapacağım” şeklinde konuştu.

LOGO BELEDİYE BİLGİSİ DIŞINDA

AFYON BELEDİYESİ’NDEN KENT KONSEYİ LOGOSU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE;

Afyonkarahisar Kent Konseyi geçtiğimiz günlerde logosunu değiştirmesi ile gündeme gelmişti. Eski logoda var olan Atatürk logosu kaldırılmış yerine ise yapımı tamamlanan Afyonkarahisar Paşa Cami’sinin logosu eklenmişti. Afyonkarahisar Belediyesi konuyla ilgili bir kamuoyu duyurusu yayınladı. Afyonkarahisar Belediyesi’nin duyurusu ise şu şekilde;

BELEDİYEMİZ BİLGİSİ DIŞINDA GERÇEKLEŞMİŞTİR

Afyonkarahisar Kent Konseyi logosunda yapılan değişiklik sonrası basında yer alan haberlerle ilgili açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Yöneticilerle düzeltilmesi hakkında görüştük. Öncelikle bilinmesini isteriz ki; Kent Konseyi, müstakil bir yapıya sahiptir. Eleştiri konusu olan logo değişikliği belediyemizin bilgisi dışında yapılmıştır.

Yalnızca bir kez kullanıldığı tespit edilen logonun fark edilmesiyle birlikte Kent Konseyi yöneticileri ile irtibat kurularak bu durumun ivedilikle düzeltilmesi hususunda görüşme sağlanmıştır.

Ayrıca ilgili logo tasarlanırken şehrimizin güncel gelişmeleri “Gastronomi ve Paşa Camii” dikkate alınarak iyi niyetle hazırlanıldığı bilgisi alınmıştır. Afyonkarahisar, Kurtuluş Savaşı’nın temellerinin atıldığı şehirdir.

KONUYA HASSASİYETLE YAKLAŞIYORUZ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ise bu kahramanca mücadelenin simgeleridir. Konunun malum çevrelerce istismar edilmesinden üzüntü duymaktayız.

Konuya hassasiyetle yaklaştığımızın bilinmesini ister, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumumuzun ortak değerlerine, tarihi şahsiyetlere ve İstiklal Harbimizin kahramanlarına daima saygılı ve minnettar olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız. Denildi.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share

Comment here