YAŞAM

EN ZORU YILANI EĞİTMEK “PINAR HOLT”

EN ZORU YILANI EĞİTMEK “PINAR HOLT”

Pınar Holt… İnanılmaz biri… Bir Uzman. Bir sosyolog ve bir aydınlık yüzlerin güneşe bakan tarafı..Deneyim sahibi Kültürlü ve bir o kadar insanlara yardımcı olmak için çırpınan bir yürek ama kocaman bir yürek..Bakın bu hafta nelerden bahsetmiş..

Değerli Dostlarım,

Yaşamımız boyunca içimizde

2 ŞAHİN

2 KARTAL

Ve 1 YILANI eğitmemiz,

2 TAVŞANI sakinleştirmemiz,

1 EŞEĞİ motive etmemiz,

Ve en zor olan 1 ASLANI evcilleştirmemiz gerekir.

Bunlar bizim içimizde yaşayan hayvanlardır.

2 ŞAHİN gördükleri her şeye saldırırlar. Onlara İyiyi-kötüyü, faydalı-zararlıyı ayırt etmeyi öğretmeliyiz. Çünkü onlar bizim GÖZLERİMİZDİR.

2 KARTAL dokundukları her şeyi mahveder, yaralar, parçalarlar. Onlara hizmet etmeyi ve zarar vermeden yardım etmeyi öğretmeliyiz. Çünkü onlar bizim ELLERİMİZDİR.

2 TAVŞAN her zaman korkar, kaçar ve saklanırlar. Onları sakinleştirip, zor durumlarla başa çıkmayı öğretmeliyiz, zordan kaçmayı değil. Çünkü onlar bizim AYAKLARIMIZDIR.

En zor kısmı YILANI eğitmek.

Sıkı bir kafeste, güvenli bir şekilde kilitli olsa da her zaman saldırmaya, sokmaya, yakın olan herkesi zehirlemeye hazırdır. Bu yüzden onu takip edip, disiplinli olmalıyız. Çünkü bu bizim DİLİMİZDİR. (Ah! Ne zordur bu dili eğitebilmek!)

EŞEK herkesin bildiği gibi çok inatçı, sonsuza kadar yorgun ve işini yapmak istemez. Bu yüzden ona şükretmeyi ve akışta olmayı öğretmeliyiz. Çünkü bu bizim VÜCUDUMUZDUR.

Ve sonunda kral olmak ve herkese emretmek isteyen bir ASLANI evcilleştirmemiz gerek. Gururlu, kibirli ve dünyanın kendi etrafında dönmesini ister hep. İşte o aslanı terbiye etmeliyiz. Çünkü bu bizim EGOMUZDUR.

Gördüğünüz gibi yapacak çok ama çok işimiz var.

Bu yazı Lev Nikolevic TOLSTOY’un bir hikâyesinden esinlenilmiştir.

Sevgiyle ❤

#kişiselgelişim #pinarholt  #motivasyon #psikoloji

Please follow and like us:
Pin Share

Comment here