GenelTURİZM-SAĞLIKYAŞAM

ALLAH VAR İYİ PROJE “UZUN ÇARŞI SARAÇLAR”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Uzun Çarşı esnafı ile bir araya geldi. Toplantıda çarşıda hayata geçirmeyi planladığı tarihi dokuya uygun cephe iyileştirmesi, peyzaj ve trafik düzenlemesine ilişkin yapılması planlanan çalışmalar istişare edildi.

Önümüzdeki süreçte bu tür toplantıları yapmaya devam edeceklerini açıklayan Zeybek Başkan; birkaç toplantının sonrasında çıkan sonuçların sonrasında karara varacaklarını ifade etti.  Yapılması amaçlanan proje ile Uzun Çarşı’nın daha estetik bir görünüme kavuşacağına ilgi çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Afyonkarahisar’ın tarihi dokusuna ideal şekilde Uzun Çarşı’ya yeni bir kimlik kazandırmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde alışverişini yapabileceği, esnafımızın nezih ve kargaşa ortamından uzak şekilde ticaretlerini yapabileceği bir alan yaratarak çarşımızı vatan içi ve vatan dışından gelen turistlerin hizmetine açacağız. Çok verimli bir toplantı yaptık esnaflarımızla ve olumlu reaksiyonlar aldık. Bu ilk toplantımızdı, yeniden esnaf arkadaşlarımızın da fikirlerini alarak birkaç toplantı sonrasında çıkan istişareler neticesi bir karar alacağız.

Bölgenin trafiğe kapanıp kapanmayacağı içeriğine da açıklık getiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; bu hususta esnafımızdan gelecek talebe göre hareket edeceklerini ifade etti. Bu muhteşem projeye esnafımızın olumlu reaksiyonlar verdiğini dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mevcut durumdan kendileri de memnun değil. Kendileri isterse çarşımızı trafiğe kapatacağız ya da transit geçiş olacak şekilde bölümde yeni bir düzenlemeye gideceğiz. Esnafımızın yüzünü güldürecek, etrafa aslında güzel bir doku kazandıracak bir çalışma olacak. Konuya dair toplantılarımız devam edecek. Esnaflarımızın taleplerini de değerlendirerek istişareler neticesi alınacak ve son karar ne ise onu uygulayacağız. Amacımız; bu kenti hep birlikte, istişare kültürü ile yönetmek. Her alanda kentimizin amacıyla çalışıyor, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

Şimdi tam burada bizde diyoruz ki” Elbette bu çalışmalar gayet olumlu ve güzel Fakat şunu da hesap etmek gerek..Tarihi uzun çarşının kapatılması kaldırımlarım genişletilip tek araçla trafiğin akışkan hale getirilmesi çok mümkün. Ama şemsiyeli yol projesiyle bu alan daha da renklendirilebilir. Bunun bir örneği Antalya’da Dönerciler çarşısında mevcut. Yoncaaltı caminin ıslah edilmesiyle dükkânlar oluşturup yeşil alanlar korunur üstünde otoparkla bir düzenlemeye gidilirse muazzam bir alan ortaya çıkar. Uzun çarşı ve saraçlar esnafına şu konu da mutlaka bir özerklik verilmeli diyoruz. Tüm esnafın kendisine ait özel araçları bu otoparklarda ücretsiz tahsisi yapılırsa en azından 2 yıl boyunca hem dışarıdan gelen yabancı plakalar misafirler, konuklar ve alışveriş yapmak isteyen insanlar memnun edilir, hem de şehir içindeki yoğun trafik bir nebzede olsa rahatlar ve esnaf daha çok para kazanır düşüncesindeyiz. Çünkü yoğunluk yaşanan bu iki caddede esnafın dükkânının önünde kendi araçları var ve sabahtan akşama kadar bu araçlar burada yatıyorlar Haliyle dışarıdan gelen ve alışveriş yemek ihtiyaçlarını karşılamak isteyen misafirler sürekli otopark sorunuyla karşılaşmış oluyorlar araçlarını park edemiyorlar bizden hatırlatması..

Please follow and like us:
Pin Share

Comment here