AYDEMİR KURTKÖŞE YAZARLARI

YAP-BOZ MAKALELERDEN DEMETLER

 

İŞTE CHP GERÇEĞİ ORTADA..

Yenilikçi ve değimin sesleri artık illerden başlamak üzere yavaş yavaş geliyor gibi CHP de..

Vekil Köksal’ı zor günler bekliyor artık. O sadık emrinde olan ve her dediğini yapan İl ve İlçe yönetimleri artık yavaş yavaş yeter diyorlar.

Değişim buralarda çoktan başladı ve artık önlenemez şekilde ayyuka çıktı gibi..

Asıl mesele Kasım ayında yapılacak olan genel kurultayda gözler. Eğer buradan Kemal Kılıçdaroğlu ekibi istediğini elde edemezse Sayın Köksal’ı önümüzdeki yerel seçimlerde Afyon Belediye Başkanlığı adaylıklarında görmemiz hiçte şaşırtmaz bizi.

Bu arada en çok konuşulan konu ise Yalçın Görgöz ve Kemal Demirkırkan ekiplerinin istedikleri sonucu aldıkları ve gizli ittifaklarının sonuna kadar saat gibi tıkır tıkır çalıştığı duyumları.. Kaybeden ve kendinden çok emin olan Sayın Onur Seçmeye de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz Neyse ki yaşı daha çok genç. Kaybedilmemesi gereken değerlerden. Ama yanlış ata oynadığını da buradan kendisine iletelim istedik.

KOLONLAR KESİLİYOR. ARAP KIZI CAMDAN BAKIYOR.

Bu başlığı atarken latife olsun diye atmadık bildiğimiz bir şeyler var diye anlatıyoruz. Deprem gerçeğini ve yeni değişen yönetmeliği sanırım anlatmamıza gerek yok. Ama yapılan bazı yeni inşaatlarda sırf dükkan ve işyeri genişletmeleri için insan hayatıyla oynayan bazı arkadaşlar var ki gerçekten şok oluyoruz duyunca.. İş sırf para uğruna kolon kesmelere kadar gidiyor. Bazı binalarda bazı işletmelerde bazı eczanelerde!. Kolon kesme veya kaldırma işlemlerini duyduğumuzda inanamadık yerinde kamuflajla yapıldığını görünce yuhhh bee!.. Dedik. Özellikle uydu kent civarının çok iyi denetlenmesi lazım diye buradan uyarıyoruz yetkilileri.

SÜRÜCÜ KURSLARI VE MARKET DENETİMLERİ ŞART ARTIK..

Daha öncede yazmıştım. Tekrar yazıyorum. Şu marketleri ve benzin istasyonu marketlerini kesinlikle denetlemek lazım. Gün aşırı değil saatlik artık fiyatlar değişiyor ve sürekli aynı bahane bizim değil toptancılar rakamları değişiyor diye akıl veriyorlar. Ve topu sürekli merkezi hükümete atıyorlar. Burada tek eksik bana göre sürekli ve sıklıkla denetimlerin yapılması. Özellikle kenar semtlerde ki marketler gözden uzak etiketleri istedikleri gibi oynuyor ve şikâyette olmayınca alışkanlık hale getiriyorlar. En çok dikkat ettiğim ürün ise “KAŞAR PEYNİRİ” anasını satayım sürekli borsa gibi yükseliş trendinde olan bir ürün olabilir mi? Hiç fiyatında düşme yok. Sürekli borsada ki PETKİM hisse senedi gibi artış sağlıyor.

Gelelim sürücü kurslarına ..Bu kurumlar ehliyet gibi çok önemli bir belgenin vatandaşa verilmesinde başroldeler. Bir kere eğitim alanlarında bir düzen yok. Ve en önemlisi eğitimler hep gündüz ve alelacele yapılıyor. Kursiyerlerine gece sürüş eğitimi veren bir kursa hiç rastlamadım şahsen.. Ehliyet alacak bir kursiyer gece sürüş eğitimini almadan nasıl araç kullanacak? Daha sinyal kollarını sileceklerle karıştıran bir kursiyere gece nasıl, acil bir şey olduğunda araç kullandırtacaksınız ki?..

Eğitimini almadı ki? Soruyoruz kursiyerlere Yok abi gece sürüş eğitimi vermediler diyorlar. Ama iş parayı almaya geldiğinde geciken para için kursiyeri icraya vermeyi biliyorlar diyor kursiyerler.. Yani kısacası bu kurumların denetlenmesi gece sürüş eğitimlerinin müfredata alınması bizce elzem bir konudur. Elbette ki bu alan trafik gibi can alıcı bir konu olduğundan önem arz ediyor.

DİP NOTLAR: Okul yapımına uygun alanların inşaat ve villa ile çevrilmesi uygun mudur?

İmar olarak %30 verilen alanlara % 90 inşaat yapmak caiz mi dir?

Devletin %20 kiraya zam yapabilirsin dediği seçeneğini ev sahipleri olarak hem de bankaya yatırmadan direk elden % 120 almak dinen ne kadar helaldir?.. Maliye bu konuda çalışma yapmış mıdır?

Sürekli süt ve süt ürünlerine gelen zamlar ne zaman duracaktır?.

Hem de ortada bir şey yokken ve temel besin malzemesi olduğu halde vatandaşa, devleti hükümeti bahane ederek zamı kakalamak ne kadar vicdan sahipliğidir?

Geçtiğimiz hafta üst üste indirim gelen akaryakıta yeni zamlar yolda gibi gözüküyor.. Brent petrolün varil fiyatı hafta sonu başlayan İsrail-Filistin gerilimi sonrası yeni haftaya 5-6 dolarlık yükselişle başladı. Bu gelişmenin önümüzdeki günlerde benzin ve motorine zam olarak yansımasını bekliyorum şahsen.

 

Cuma günü 83 dolara kadar düşen Brent petrolün varil fiyatı, günü 84,58 dolar seviyesinde tamamladı. Sabah saatlerinde 89 doları gören brent petrol, 87 dolar seviyelerinde dengelendi ama zam yolda gibi bence..

Durum böyle her yer karışık ve sonuçta sıkıntı çeken maalesef yine vatandaş..

Bizim şehirde ise her zamanki gibi günden yerel seçimler ve netleşmeyen adaylar. Ak partide konuşulan ise sürpriz bir adayın hayat bulacağı.. Soruyoruz ama yetkililer kimse kendini kesin zannetmesin cümlesini  kuruyor ve biraz bekleyin cümlesini kuruyorlar Çok ilginç.. Bu durum sanırız kasım ayının sonuna doğru netlik kazanır diye düşünenlerdenim. Bu arada AFYON MHP KANADINDA İSE UZUN ÇARŞI ESNAFLARINDAN Altınay şekerleme sahiplerinden ÖMER ALTINAY’ın adaylık konusunda çok net olduğu ve ciddi ciddi düşündüğü duyumları.

Neyse bekleyelim görelim bakalım zaman neler gösterecek.

KALIN SAĞLICAKLA..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
Pin Share