NE-NEREDE-NASILYAŞAM

MHP SEZER”YENİ BİR UYDUKENT BÖLGESİ OLUŞACAK

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, yeni bir Uydukent bölgesi oluşturacaklarını söyleyerek, “Uydukent, yaklaşık 35 yıl önce planlanan şehrimizin gelişme ihtiyacını karşılayan bir bölge, Afyonkarahisar’ın çevresindeki yeni yapılaşma merkezlerini belirleyerek alt yapısı hazır arsa çalışmaları yaparak dar gelirli hemşehrilerimize kendi evini inşa edebilme imkanı sağlayacağız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, beraberindeki partililerle birlikte, Birikim Okulları’nın Afyonkarahisar Kampüs Lansmanı programına katıldı. Daha sonra Ali Çetinkaya Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Adayı Küçükkurt, Karşıyaka Mahallesi ve Pazarında esnaf ve vatandaş ziyaretinde bulunarak, kendisine aktarılan sorunlarını dinledi.

AFYONKARAHİSAR’IN POTANSİYELİ VERİMLİ KULLANILMIYOR

Gittiği her yerde 7’den 70’e tüm vatandaşların sevgi seli ile karşılaşan Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, “Afyonkarahisarımızın geçmişi 4 binli yıllara kadar uzanan tarihin nişanesi eserleri, doğal güzellikleri, yolların kesiştiği kavşak noktası olması, geniş ve bereketli ovalarındaki tarımsal üretimi ve cevval beşeri kadrosuyla büyük bir potansiyeli bünyesinde barındıran güzide bir şehirdir. Maalesef bu potansiyeli verimli olarak kullanamamaktadır. Ege’nin parlayan yıldızı olarak anıyoruz. Ama Ege’nin parlayan yıldızı olmak için çıktığımız yolda şehrimiz adeta kayan bir yıldıza dönüştü. Bizlerin gayesi; Şehrimizin sahip olduğu potansiyeli, belediyemizin, özel sektörümüzün ve merkezi hükümetin imkanlarını sonuna kadar kullanarak Türk şehir kültürünün ortaya koyduğu, milletlere örnek olmuş medeniyetimizden aldığımız ilhamla, köklü şehircilik anlayışımızı yenilikçi bir formla tamamlayıp ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ öğüdüyle Şehri Karahisarımızın her karışına sadece önümüzdeki 5 yılın değil nice yüzyılın tohumlarını atmaktır.” şeklinde konuştu.

DAR GELİRLİ HEMŞEHRİLERİMİZ EV SAHİBİ OLACAKLAR

Yeni bir Uydukent bölgesi oluşturacaklarını kaydeden Belediye Başkan Adayı Küçükkurt, “Projelerimizden bir tanesi yeni bir Uydukent oluşturulmasıdır. Uydukent, yaklaşık 35 yıl önce planlanan şehrimizin gelişme ihtiyacını karşılayan bir bölge, Afyonkarahisar’ın çevresindeki yeni yapılaşma merkezleri belirlenerek alt yapısı hazır arsa çalışmaları yapılacaktır. Dar gelirli hemşehrilerimize kendi arsası üzerine kendi evini inşa edebilme imkanı sağlanacak. Şehrin doğu yakasında bulunan yamaç ve tepelerde yapılaşma özendirilecek. Bu bölgelerde oluşturulacak imar alanları ile tarım alanları kurulacak. Depreme karşı geçmişte olduğu gibi sağlam zeminlerde yapılaşma sağlanacak. Belediyemize ait şehrimizin farklı noktalarında yer alan arsalar imar düzenlemeleriyle dar gelirli hemşehrilerimizin ev sahibi olabilmeleri için kullanılacak. Toplamda 6 bin konutluk arsa üretilecek hak sahipleri kura ile belirlenecek.” ifadelerini kullandı.

DERNEKLERİMİZİN DESTEĞİYLE ŞEHRİMİZİ DAHA GÜZEL HALE GETİRECEĞİZ

MHP Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, beraberindeki heyetle birlikte Afyonkarahisar İyilik Hareketi Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Özgür Sepin’e, tüm üyelerine, kursiyerlerine hoş sohbetleri ve misafirperverlikleri için teşekkür eden Küçükkurt, “Derneklerimizin desteği ile Afyonkarahisarımızı daha güzel bir şehir haline getireceğiz.” diye konuştu.

Please follow and like us:
Pin Share