KÜLTÜR-SANATYAŞAM

MEYDANDA ÇOŞKU DOLU DOLU

AFYONKARAHİSAR’DA RAMAZAN ETKİNLİKLERİ TÜM COŞKUSUYLA DEVAM EDİYOR

Afyonkarahisar Zafer meydanında, 2 Nisan tarihinden bu zamana kadar, yapılan Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla ve güzelliği ile devam ediyor.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri organizasyonunda, bu zamana kadar çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatlarıyla “Bu sene Ramazan Afyonkarahisar’da bir başka güzel oldu”

Etkinliklerin düzenlenmesinde desteklerini ve emeklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Valimiz Gökmen Çiçek’e şükranlarını sunan organizatör Bilal Şenel, ve Emeği geçen konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; “Bu yıl Afyonkarahisar’da “Ramazan bir başka olacak” diyerek düzenlemiş olduğumuz rahmet iklimindeki huzurlu vakitler için yapılan etkinlikler, Rabbimizin de inayeti ve yardımıyla, her kesimden desteklenen katkılarla büyüyerek devam etti. Kurulmuş olan bu Ramazan çarşısı çocuklar için yapılan irfan medeniyetinden gelen, güldürürken düşündüren, karakteristik oyuncular, bunun yanında dünya sıralamasında birinci olan hafızlarımızın Kur-an-ı Kerim tilavetleri, yerel değerlerimizin sohbetlerinin olduğu ve birçok etkinliğin yapıldığı ve çocuklarımızın mutlu olduğu, buna ek olarak çocuklarımızın da ailelerinin de bu organizasyona teveccüh gösteren herkesin mutlu ayrıldığı bir ortam oluştu. Bu ortamla birlikte bu mutluluğu kilometrelerce öteden duyan Endonezyalı kardeşlerimizin de bu mutluluğa ortak olarak, Zafer meydanımızdaki etkinliklerimizde, onlar da kendi kültürlerini, kendi damak tadlarını burada sergileme imkanları oldu. Yine kendi kültürlerinde folklorik ilahiler, kasidelerle bu etkinliği desteklediği ve sunum yaptıkları ve Endonezya Büyükelçisinin de bu anlamda destek verdiği ve bizleri onurlandırdığı, Ulusal ve uluslararası başarılı bir organizasyonun neticesi olarak şehrimizde, çok farklı bir ramazan eda edildi.

Bununla birlikte bu güzelliklerin, bir dalga misali meydanımızın kalbinden başlayarak evlere, gönüllere, ticarethanelere huzur ve mutluluk dağıttığı bu mutlulukları da paylaşarak, paylaşılan bu mutluluğun daha çok büyüdüğü görülüyor. Her akşam çocuklarımız için yapılan etkinliklerde, sanatçılarımızın ve yerel gruplarımızın sunumları, ilahi ve kasideleri sunucumuz Emre Özdemir’in şiir dinletileri ve bunun yanında, Ayasofya Camii İmam hatibi Ferruh Muştuer, Bünyamin Topçuoğlu , ilimizin yetiştirdiği değerli hocalarımızdan Ahmet Yüksel, yine Endurun usulü teravih namazlarının da kılındığı yine tanınmış ve bilinmiş sanatçılarımızdan Dursun Ali Erzincanlı, Sedat Uçan, Hasan Dursun gibi sanatçılarımızla meydanımızı şenlendi.

Konuşmacılarımızdan Ahmet Bulut, Alişan Kapaklıkaya, Ömer Turinançer meydana katılan halkımız tarafından büyük bir memnuniyet uyandırdı. Yine 23 nisandaki çocuklar için yaptığımız etkinlikteki merhametli kapler organizasyonumuzda yaklaşık 3 bin çocuğun ve ailelerinin huzurlu bir vakit geçirdiği ve çocuklarımızın çocukluğunu yaşadığı güzel bir organizasyonu da gerçekleştirdik. Yaptığımız bu organizasyonlar Afyonkarahisar Halkımız nezdinde çok büyük ilgi gördü. Bu arada yavaş yavaş ramazan ayının da sonuna doğru yaklaşıyoruz, önümüzde Kadir gecemiz var Kadir gecemizi inşallah hep birlikte idrak edeceğiz, ben bu vesile ile buradan bu etkinliğin oluşmasını sağlayan Başta Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e ve emeği geçen herkese de hasleten teşekkür ediyorum ve yine bu vesile ile de tüm İslam aleminin Mübarek Ramazan ayını, Kadir gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik ediyorum, herkese saygılarımı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Please follow and like us:
Pin Share

Comment here