NE-NEREDE-NASILTURİZM-SAĞLIKYAŞAM

ULUÇAY “ÖĞRENCİLERİMİZ HERŞEYİMİZ DESTEK SONSUZ”

Uluçay’dan orta öğretim ve lise öğrencileri 500 TL, üniversite öğrencilerine 1000 TL destek

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay gerçekleştireceği projeleri arasında yer alan ‘İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencilerine Eğitim Desteği’ ve ‘Üniversite Öğrencilerine Eğitim Desteği’ projeleri hakkında bilgi verdi.

Uluçay yapmış olduğu açıklamada, “Afyonkarahisar’ın geleceği için gençlerimizin eğitimine destek olmak en öncelikli hedefimizdir. Gençlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu sıklıkla dile getiriyoruz. Bu kapsamda gençlerimizin eğitimlerine katkı sunmak adına ilkokul, ortaokul ve lise de okuyan dar gelirli öğrencilerimize aylık 500 TL eğitim desteği vereceğiz. Yine şehrimizde ikamet eden dar gelirli üniversite öğrencilerine okul dönemlerinde aylık 1000 TL eğitim desteği vereceğiz. Öğrencilere sağlayacağımız nakdi desteklerin yanında ilkokul öğrencilerimize beslenme desteği de sağlayacağız” dedi.

Uluçay sözlerine şöyle devam ederek; eğitim desteği projelerimiz Afyonkarahisar’ımızın eğitim seviyesini yükseltecek ve gençlerimizin geleceğe daha umutlu bakmalarını sağlayacak. Bu projelerin Afyonkarahisar’ın sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağına inandığını da ifade etti. 

ULUÇAY, AKOM VE DEPREM SİMÜLASYON MERKEZİ KURACAK

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay gerçekleştireceği projeleri arasında yer alan ‘Akom ve Deprem Simülasyon Merkezi’ projesi ile ilgili açıklamada bulundu.

Uluçay yaptığı açıklamada, “Afyonkarahisar deprem riski taşıyan bir bölge. Bizlerde bu gerçeğin bilincindeyiz. Bu nedenle, şehrimizin deprem riskine karşı daha hazırlıklı olması için Akom ve Deprem Simülasyon Merkezini projelerimiz arasına aldık. Olası bir afet durumunda hemen duruma müdahil olabilmek adına belediyemiz bünyesine ait, arama kurtarma gereçleri, seyyar aşevleri, kuru gıda, giyim ve ısınma malzemelerinin hazır tutulacağı aynı zamanda bünyesinde bir deprem simülatörünün olduğu bir merkez kuracağız.

Projemizin bir diğer amacının ise Afyonkarahisarlıların deprem anında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu belirten Uluçay, “proje kapsamında modern teknolojiyle donatılmış simülasyon odalarının yanı sıra, deprem sonrası yaşanabilecek senaryoların da canlandırılacağı bir alanın oluşturulacağını” ifade etti.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share