KÜLTÜR-SANATNE-NEREDE-NASILYAŞAM

AK PARTİ ERTÜRK “BİZ BU FİLMİ İZLEDİK YEMİYORUZ”

Ertürk, “Biz o eli Ankara’da DEM’lilerle tokalaşmasından, Afyon’a gelince park sallamasından tanırız”

AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenledi. Programda konuşan Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, “Bugünlerde ilimizde de bu malum cenahın belediye başkan adayı “bu şehre kadın eli değecek” diyor. Biz Afyonkarahisarlılar olarak o eli İstanbul’da Ankara’da DEM’lilerle tokalaşıp Afyonkarahisar’a gelince DEM Parti’ye parmak sallamasından tanırız” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenledi. Programa AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay, İl Başkanı Hüseyin Menteş, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve teşkilat mensupları katıldılar.

“Biz o eli Ankara’da DEM’lilerle tokalaşmasından, Afyon’a gelince parmak sallamasından tanırız”

“Muhaliflere sorsanız kadın haklarını savunuyoruz derler fakat 28 Şubat ve diğer vesayet dönemlerinde kadınların eğitim, çalışma ve siyasi temsil haklarının gasp edilmesine aleni destek verirler. Şiddet, taciz kendi mahallelerinden olunca sağır dilsiz kesilirler. Kadın hakları diye ortalığı ayağa kaldıranların 7 Ekim’den beri Filistin’de katledilen kadın çocuk ve  32 bini aşkın masum için seslerini yükselttiklerini duydunuz mu?

Bugünlerde ilimizde de bu malum cenahın belediye başkan adayı “bu şehre kadın eli değecek” diyor. Biz Afyonkarahisarlılar olarak o eli İstanbul’da Ankara’da DEM’lilerle tokalaşıp Afyonkarahisar’a gelince DEM Parti’ye parmak sallamasından tanırız. Yine o eli HDP’li vekillerin milletvekilliklerinin düşürülmesi oylamasında hayır oyu vermelerine rağmen Yüce Meclisin aldığı milletvekilliklerinin düşürülmesi kararını meclis kürsüsünde saygısızca yırtıp öfkeyle parçalamasından tanırız. Biz o eli Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde LGBT derneklerinin temsilcilerinin ellerini sıkmasından, onlara CHP adına ev sahipliği yapmasından tanırız. Genel Başkanlarını da LGBT derneklerine destek sözleşmesi imzalamasından ve tüm CHP belediyelerini de teşvik edeceğine söz vermesinden tanırız. Acaba dün belediye kapılarını DEM Partililer dışında herkese açan bugün çark eden bu zihniyetin adayı, aynı şekilde LGBT derneklerine de belediyenin kapılarını açacak mıdır?”

“Türkiye Yüzyılı vizyonunu kadın erkek omuz omuza hep birlikte hayata geçireceğiz”

Modernleşme ve batılılaşma iddiasıyla aile mefhumuna karşı adeta savaş ilan etmiş durumda olan bu kirli ellere Türk aile yapısını dimdik ayakta tutan Afyonkarahisar halkı, geleceğini, evlatlarını, ailelerini asla teslim etmeyecektir. Biz milletçe şunu bilir şuna inanırız ki kadın ne kadar güçlüyse aile ve toplum o kadar güçlüdür. Güçlü kadın ve güçlü aile sadece millet ve devlet olarak bekamızın değil aynı zamanda geleceğimizin de garantisidir. Hal böyleyken aile ile kadını ayıran kadını ailenin karşısına yerleştiren kadın ve aile arasında duvarlar ören, aile yapısını bozan her türlü yaklaşımı reddediyoruz ve destekleyenleri de telin ediyoruz. Muhalefet yalnızca kendi mahallelerinden olan sözde aydınlarıyla övünmekle yetinirken biz “Nerede kalmıştık” “Haydi Kızlar Okula” “Anne Kız Okuldayız” gibi kampanyalarla var gücümüzle çalışıp kız çocuklarının ilkokullarda okullaşma oranını %97’ye çıkardık.  Yükseköğretimde ise 2002 yılında %13 iken şu anda%52’ye yükselttik. Dönemimizde kadınların işgücüne katılma oranı %36 kamuda istihdam edilme oranı %42 düzeyine ulaştı. İstihdam edilen kadın sayısını 6 milyondan 10 buçuk milyona çıkardık. Mecliste kadın temsil oranı 2002’de %4 iken şu anda %20’lere ulaştı.

Türkiye Yüzyılı vizyonunu kadın erkek omuz omuza hep birlikte hayata geçireceğiz. Hazırız Kararlıyız.

Ben bu vesileyle Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzü bir kez daha tebrik ediyor, davetimize icabetinizden dolayı teşekkür ediyorum.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share