TURİZM-SAĞLIKYAŞAM

CHP KÖKSAL: GÖÇ ALAN BİR İL OLACAĞIZ

CHP Grup Başkanvekili, Afyonkarahisar Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar’da ciddi bir işsizlik problemi olduğuna dikkat çekerek gençlerin iş bulmak için göç ettiklerini belirtti. Göç veren değil göç alan bir şehir olacağız diyen Köksal, kadın istihdamını artırmak için çeşitli adımlar atılacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Balkan Adayı Köksal, saha çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında vatandaşların sorun ve önerilerini kendisiyle paylaştığını belirterek kendisine iletilen her soruna uygun bir çözüm yolu bulacağına söz verdi. Köksal, “Belediyecilik kaldırım taşı söküp takmaktan ibaret değil” diyerek AKP belediyeciliğinin vatandaşı oyaladığına dikkat çekti.

İŞSİZLİK AZALACAK, KADIN İSTİHDAMI ARTACAK

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Belediye Başkanlığı yarışında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Adaylık sürecinde Afyonkarahisar’ı adım adım gezerek sorunları yerinde tespit etme imkanı bulan Köksal, Afyonkarahisar’ın en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu söyleyerek, açıklamasına şöyle devam etti: “Şehrimizde çok ciddi bir işsizlik problemimiz var. Özellikle gençler iş bulamadıkları için başka memleketlere göç etmek zorunda kalıyor. Ben göç veren değil göç alan ve herkesin kazandığı bir Afyonkarahisar hayal ediyorum. Kadın işsizliği yoğun bu memlekette. Kadın arkadaşlarımız çalışmak istiyorlarsa açacağımız fabrikalarda gidip çalışabilirler. Veya iş yeri açacaksa KOSGEB ile de işbirliği yapacağız. Kadın girişimcilerin hibe ve kredilerden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlayacağız. Aynı şekilde evde üretim yapan kadınlar için bir Zafer Kadın Kooperatifi kuracağız. El işi üretimi yapan, gıda maddesi üreten, tarhana, mantı, erişte üreten kadınlarımız var. Onlar için de bu kooperatifi kuracağız. Her ev atölye olacak. Açacağımız tanzim satış mağazasıyla hem ürünlerini satacaklar hem de İzmir, Ankara İstanbul gibi büyükşehirlerde onlar için pazar açacağız. Hem dışarı da çalışmak isteyen kadın arkadaşlarımız için iş sahası hem de evde üretim yapan kadın arkadaşlarımız için de bir pazar açmış olacağız. Kadınlar için çalışma hayatında ikinci bir konu var. Çocuklarını bırakacak kreş bulamıyorlar. Yeterli değil ya da fiyat olarak aldığı maaşın üçte ikisini kreşe ödemek zorunda. Açacağımız kreşlerde anneler çocuklarını bırakacaklar ve huzurla iş yerinde çalışacaklar. Çocuklar da orada eğitim öğretim görecek. Yani annenin çalışabilmesi için hem ona iş imkanı sağlayacağız hem de ona çocuğunu güvenle bırakabileceği belediye kreşlerini açacağız. Kadınlar için İŞKUR ile işbirliği yapıp meslek edindirme kursları açacağız. Hanımlar kendi semtlerinde meslek edindirme kurslarına devam edebilecekler.”

AFJET YAZIN ÇALIŞACAK, KIŞIN MAĞDURİYET YAŞANMAYACAK

Afyonkarahisar’da kendisine iletilen sorunların başında AFJET mağduriyetleri geldiğini belirten Köksal, şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’da dikkat çeken ve bize iletilen en büyük sorunlardan biri de AFJET’in oluşturduğu mağduriyetler. Yazın cırcır böceği gibi yatıp kışın AFJET ile ilgili çalışmak akıllarına geldi. Böyle olmayacak. Yazın AFJET ile ilgili her türlü eksiklik sorun arıza giderilecek, çalışılacak. Kışın hemşehrilerimiz AFJET’ten en iyi randımanı alacak. AFJET’te projeler üreteceğiz. Orada proje üretirseniz abonenin üzerine binecek yük azalır. Şu anda proje üretilmediği için ve AFJET’in paraları çarçur edildiği için ne yazık ki hemşehrilerimiz yüksek miktarda ücret ödemelerine rağmen ısınma konusunda hala sıkıntı yaşıyorlar. Bir arıza durumunda 2-3 gün evleri soğuk kalıyor. Biz bunu yapmayacağız. Hemşehrilerimizin daha ucuza ısınmasını sağlayacağız. Ayrıca bir arıza durumunda tıpkı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin jeotermal ısı merkezinde yaptığı gibi doğalgaz dönüşüm kazanı koyacağız. O kazan devreye girecek. Biz arızayı giderene kadar hemşehrilerimiz ısı kaybı yaşamayacak.”

ŞEHRE NASIL DOKUNULUR BUNU GÖSTERMEK İÇİN ADAY OLDUM

Başkan Adayı Köksal, sosyal belediyecilik vurgusu yaparak belediyeciliğin kaldırım taşı söküp takmaktan ibaret olmadığını herkese göstereceğini belirterek, “O kadar çok çözülecek sorun var ki Afyonkarahisar’da ben bu sorunları çözmek için aday oldum. Afyonkarahisar’a hizmet etmek için aday oldum. Bu güne kadar belediyeciliğin asfalt yapmaktan, yol döşemekten, sağlam kaldırımları söküp yenilerini yapmaktan ibaret olmadığını göstermek için aday oldum. Sosyal Belediyecilik nasıl yapılır, şehre nasıl dokunulur bunu göstermek için aday oldum.” dedi.

Please follow and like us:
Pin Share