DÜNYA MAGAZİN

HALLE BERRY, OĞLUNA CİNSİYETÇİLİĞİ SORGULAMASI

“Bu konuşmalar sayesinde kendisine söylenen şeyleri direkt kabul etmeyecek ve sorgulayacak.”.

Halle Berry, oğluna cinsiyet stereotiplerine ve cinsiyetçiliğe karşı durmasını öğretiyor. Oğlunun toplumda söylenilen ifadeleri düşünmesini ve değerlendirmesini isteyen Berry, kabul etmeden önce bazı fikirleri tartması gerektiğini düşünüyor. 30 Ocak’ta Hollywood Foreign Press Association’ın Sundance Film Festivali bünyeside düzenlenen sanal panele katılan Berry’e Sia ve Zendaya gibi isimler eşlik etti. Eski eşi Olivier Martinez ile birlikte yetiştirdikleri yedi yaşındaki oğlu Maceo Martinez hakkında konuşan Berry, oğluna önemli bilgileri şimdiden öğrettiğini söyledi.

‘Women Breaking Barriers: An Industry Shift’ adlı konuşmaya katılan Berry, erken yaştan oğluna cinsiyetleri ve cinsiyetler etrafındaki basmakalıp düşünceleri anlatmaya karar verdiğini söyledi. “Farklı bir gelecek istiyorsak, başlamanın en iyi yolu bu” diyen Berry, beş yaşından beri oğlu ile ciddi konuşmalar yaptığını belirtti. “Onun daha beş yaşında bile kızlardan daha üstün olması gerektiğinin öğretildiğini gördüm” diyen Berry, “Bunu ona gerçekten ayrı ayrı anlatmam, farklı bir bakış açısı kazandırmam ve düşündüklerinin tersini gösterecek şeyleri anlatmam gerekti. Bu hissinin nereden geldiğini bulmasını istedim ve buna inanıp inanmadığını anlamaya çalıştım” diye ekledi.

Farkında olmadan çocukların cinsiyet ayrımlarını öğrendiklerini dile getiren Berry, “Bu konuları konuşarak onun ileriki hayatında düşünür olmasını istiyorum. Bu konuşmalar sayesinde kendisine söylenen şeyleri direkt kabul etmeyecek ve sorgulayacak. Her zaman onun daha çok düşünmesini sağlıyorum, mesela ‘Bunun niye bir ‘kız’ rengi olduğunu düşünüyorsun?’ diye soruyorum,” dedi. Berry’nin konuşmasına dahil olan Zendaya da, “Gücüme saygı duyan ve buna destek olan erkekler ile çalışma fırsatım olduğu için şanslıyım. Sam Levinson ve tabiiki David Washington. Böyle deneyimlerde işbirliği yapabiliyor ve dünyanın olması gereken şeklinin bu olduğunu anlıyorsunuz,” dedi.

Please follow and like us:
Pin Share

Comment here