NE-NEREDE-NASILTURİZM-SAĞLIKYAŞAM

AFYON DA BİR İLK

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada, kurum ziyaretlerine devem eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın, bu kapsamda Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünü ziyaret ettiği bildirildi. Açıklamada, Vali Yiğitbaşı’nın, İl Müdürü Murat Kuzkale’den kurumda yürütülen çalışmalar, yapılan analizler ve planlanan hedefler konusunda bilgi aldığı kaydedildi.

“TÜRKİYE’DE İLK OLARAK AFYONKARAHİSAR’DA”

Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü hakkında teknik bilgilere yer verilen açıklamada, “1964 yılında Veteriner Bölge Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü adıyla kurulan Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, yaklaşık 1 yıl önce yeni hizmet binasına taşınarak hizmet vermeye başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk olarak Afyonkarahisar’a kazandırılan Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Laboratuvar Alt Yapısı Geliştirme Projesi kapsamında alınan 2 cihaz ile yeni kapsam çalışmalarına başladı.” denildi.

“İLK KEZ ETİLEN OKSİT ANALİZİ YAPILDI”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Laboratuvarda gıda ve yemlerde 191 parametre analiz yapılırken, son olarak Türkiye’de Bakanlık Laboratuvarlarında yapılan Etilen Oksit Analizi, ilk kez Mineral ve Kalıntı Analiz Laboratuvarı Biriminde yapılmaya başladı. Etilen oksit genellikle sterilizasyon amaçlı kullanılırken aynı zamanda tüm mikroorganizmalarda etkili. Etilen Oksit Analizi sayesinde ülkemizden gönderilen ihracat numuneleri için daha kapsamlı raporlama yapılacak ve gönderilen ürünlerin geri dönüşünün de önüne geçilmiş olacak.”

LABORATUVARLARI İNCELEDİ

Kurum bünyesinde yer alan laboratuvarlarda incelemelerde bulunan Vali Yiğitbaşı, işleyişe dair bilgiler aldı. İl Müdürü Kuzkale, kapsam genişletme çalışmaları kapsamında; Yemlerde ve Hayvan İçme Sularında Antibiyotik Aranması Analizleri ile Türkiye Ulusal Kalıntı İzleme Programı kapsamındaki birçok analizi de 2023 yılı itibariyle yapmayı planladıklarını anlattı.

Kurum yetkililerine teşekkür eden Vali Yiğitbaşı, böylesine önemli bir kurumun Afyonkarahisar’da olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti

Please follow and like us:
Pin Share