NE-NEREDE-NASILYAŞAM

MHP SEZER” KUVA-Yİ MİLLİYE GÜZELLEMELERİ YAPMAYIN

Sayın basın mensupları, değerli katılımcılar;

Söz verdiğimiz gibi her hafta üç projemizi tanıtacağımız ve gündeme dair değerlendirmeler yapacağımız basın toplantımızın üçüncüsüne hoş geldiniz.

Bugün sizlerle paylaşacağımız ilk projemiz Güney Çevre Yolu projesidir. Turgut Özal Caddesi’ni Hasan Karaağaç Mahallesi’nden açılacak bir tünelle Olucak-Taşpınar Mahallesine bağlayacak olan bu proje Kurtuluş ve Milli Egemenlik Caddelerine alternatif ikinci bir güzergâh olacak ve bu sayede şehir içi trafik rahatlatılacaktır.  Bu projemiz tarih turizmi projelerimizle de entegre durumdadır. Güney Çevre Yolu’yla Çavuşbaş, Olucak ve Taşbunar Mahallelerinin de ulaşım sorunu çözülmüş olacaktır. Yapılacak olan otobüs parkı ile de tarihi bölgeye ulaşım kolaylaşacak, Mevlevihane, Afyon Kalesi ve Afyon Evleri başta olmak üzere tarihi Afyonkarahisar’ı görmek isteyen misafirlerimiz şehrimizi keyifle gezecek, şehrimizden keyifle ayrılacaktır.

Değerli Basın Mensupları, bu proje bizim üç dönemdir vaatlerimiz arasında yer almakta. Maalesef bugüne kadar yapılamadı. Biliyorsunuz biz projelerimizi 14 Şubat’ta ve ilk olarak açıkladık. Birkaç gündür Güney Çevre Yolu’nun farklı isimlerle halkımıza vaat edildiğini görüyorum. Aklın yolu birdir. Kendilerine rehberlik etmekten de son derece mutluyum. Bu şehri de sorunlarını da en iyi biz biliriz, derken boş konuşmuyorduk. Seçilmemiz durumunda ilk yapacağımız işlerden birisi Güney Çevre Yolu olacaktır.

İkinci Projemiz, Afyon’da gerçekten eksikliği hissedilen Yaşlı Bakım Merkezi Projemizdir. Huzurevimiz yıkıldı ve maalesef yenisi yapılmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı bir huzurevi mutlaka yaptırılmalıdır. Seçildiğimizde tüm baskı unsurlarını kullanarak huzurevini yeniden yaptıracağız.

Bunun yanında;

Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösterecek kısmi ve tam zamanlı bir yaşlı bakımevi Afyon halkına vaadimizdir. Tamamen yeni bir vizyonla tasarladığımız bu bakımevi içinde;

  • Yürüyüş yolları
  • Fitness ve fizik tedavi merkezi
  • 24 saat açık bir revir
  • Sinema ve tiyatro salonu
  • Toprakla uğraşabilecekleri hobi bahçeleri
  • Oyun salonları

Bulunacak ve yaşlılarımızın burada sadece temel bakım ihtiyaçları değil, sosyalleşme, üretme, yaşları kaç olursa olsun kendilerini gerçekleştirme ihtiyaçları da karşılanacaktır. Öyle ki, belediye tiyatro salonunda gösterime girecek her oyunun ilk gösteriminin bu bakımevinin salonunda yapılmasını şart koşacağız. İlimizde faaliyet gösteren resmi ve özel tüm kültür kurumlarının burada da faaliyet göstermelerini sağlayacağız.

Bakımevimizin bir diğer farkı da tam zamanlı olmasının yanında kısmi zamanlı hizmet verecek olmasıdır. Mesela, aile büyüğüne kendi evinde bakan bir ailemiz var fakat gündüzleri evde kimse kalmıyor. Bu büyüğümüz gündüzleri bakımevimizden faydalanabilecek. Akşamlarını aile fertleriyle geçirebilecek. Ya da tatile gidecek bir ailemiz, bakımını üstlendikleri kişiyi sağlık problemleri nedeniyle tatile götüremiyorlar. Bu durumda bakımevimiz kısmi zamanlı hizmet verecek.

Bu projeyi çok önemsiyoruz. Çünkü biz insanımızın mutluluğunu her türlü önceliğimizin önünde görüyoruz. Yaşlı insanlarımızın ihtiyaçları ilaçlarının düzenli verilmesi ya da beslenmelerine dikkat edilmesi değil. Sosyalleşmeye, yarenlik etmeye, hobiler edinmeye, eğlenmeye de ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Bu projeyle önemli bir ihtiyacı karşılayacağımızı düşünüyoruz.

Bugün sizlerle paylaşacağımız üçüncü projemiz yaşlı bakım merkeziyle bütünleşmiş bir proje olan engelsiz yaşam merkezi projesidir. Kampus olarak planladığımız bir yapı içerisinde yaşına ve engel durumuna bakılmaksızın tüm engelli bireylerimize hizmet vereceğiz. Bu yapı içerisinde engelli bireylerimizin ihtiyaç duyacağı sağlık hizmetleri, hayata hazırlanabilmeleri için eğitimlerin yapılacağı salonlar, yakınlarıyla birlikte zaman geçirebilecekleri sosyal donatı alanları bulunacak ve talep eden engelli bireylerimizin meslek edinebilmeleri için eğitimler verilecektir.

Amacımız bireylerimizin önündeki tüm engelleri ortadan kaldırmak, sosyal hayat içerisindeki yerlerini almalarını, huzurlu, mutlu ve üretken olmalarını sağlamaktır. Vaat ettiğimiz yaşanabilirlik endeksinde üst sıralarda yer alan şehir profiline tüm fertlerimizi mutlu ederek ulaşabileceğimizi biliyoruz. Tüm hazırlıklarımızı da bu ilke doğrultusunda yaptık.

Belediye başkan adayı olarak yola çıkarken, kimseyi ayırmadan, ayrıştırmadan, her ferdimizin belediyemizin imkânlarından eşit şekilde faydalanacağı bir belediyecilik vizyonu ortaya koyduk. Seçim kampanyası sürecinde bu prensibimizden asla taviz vermedik. Kısır tartışmalar, içi boş polemikler, yalan vaatler bizim siyaset yapma biçimimiz değildir.

Buradan kuru muhalefete sesleniyorum!

Mensubu olduğunuz partinin genel başkanı seçilir seçilmez Demirtaş’a selam gönderirken, bölücü terörün siyasi uzantısıyla ittifak pazarlığı yaparken siz Afyon’da Kuvâ-yi Milliye güzellemeleri yapar, Atatürkçülük nutukları atar, “Belediyenin kapısı DEM parti hariç herkese açık.” derseniz;

Kantarı belinde olan Afyon halkı size “Bu ne yaman çelişki?” diye sorar.

“Genel başkanınız niye Kocatepe’ye değil de, Demirtaş’a selam çakıyor?” diye sorar.

Halk sormazsa basın sorar, basın sormazsa rakipleriniz sorar. Hiç kimse sormasa bile kendi genel başkanınız sizi tekzip eder. Hatta kendi ifadesiyle “sizi düzeltir.” Eskiden yanlış hesap Bağdat’tan dönerdi. Şimdi Uşak’a bile zor varıyor. Uşak’ta kendi genel başkanlarına çarpıp geri dönüyor. Sanki seçim kampanyası değil de ihaleye girmiş gibi davranıp kim ne veriyorsa beş fazlası mantığıyla bol keseden vaat dağıtırsanız birileri bu hayal tacirliğinin doğru olmadığını hatırlatır.

Biz , Edirne’de başka, Kars’ta başka, kapalı kapılar arkasında başka konuşmayız. Afyon’da söylediğimizi Uşak’ta yalanlamayız. Bu toprakların insanının fıtratından getirdiği değerleri arı duru bir ideolojiye ve siyaset yapma biçimine dönüştürerek  Türk milletine hizmet etmeye ömrümüzü adadık. Bizim başkanlığımızda Afyonkarahisar Belediyesi tüm siyasi partilere kapalı, tüm hemşehrilerimize açık olacaktır. Tüm Afyonlular belediye hizmetlerinden eşit olarak faydalanacaktır.

Allah’ın izniyle biz bu seçimi kazanacağız. 1 Nisan itibariyle projelerimizi gerçekleştirmek, Marka Kent Afyonkarahisar vizyonuna ulaşmak üzere kollarımızı sıvayacağız. Bir günümüzü boş geçirmeden, bir liramızı bile boşa harcamadan vaatlerimizi gerçekleştirmek için çalışacağız.

Artık Emanet Ehil Ellere Devredilmeli , Mantıklı Değişim Gerçekleşmelidir.

Bu vesileyle;

Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Yaklaşan Ramazan aylarının hayırlara vesile olmasını, Ramazan’ın bereketiyle gelmesini diliyorum. Gazze’de, Doğu Türkistan’da oruç tutması, iftar sofraları kurması engellenen tüm kardeşlerimizin hür ve bağımsız ramazanlar eda edecekleri zamanlara ulaşmaları için Yüce Allah’a dua ediyorum.

Please follow and like us:
Pin Share